CUGTech Spring 2016

CUGTech Spring 2016

cug_15_aar

Jeg har nå tilbrakt 2 dager i Strømstad for å være med på Citrix User Group Norges 15-års jubileum. Som vanlig har det vært to dager fullpakket med faglige sesjoner, men også mye sosialt, god latter, god mat og drikke(!).

Sesjonene har vært holdt av noen av de mest kompetente fagpersonene fra inn- og utland. Norge var representert med folk som Marius Sandbu, Ole Christian Lona, Daniel Wedel, Bjørn Riiber, Nina Parie, Snorre Hansen med flere. Fra resten av verden stilte blant annet Douglas Brown, Shawn Bass, Rick Dehlinger og Benny Tritsch for å nevne noen.

20160607_090938I og med at flere av sesjonene gikk parallelt kunne jeg selvsagt ikke få med meg alt, men de jeg hadde anledning til å være med på bar preg av kompetente foredragsholdere og en god stemning i “familien”. Her er det høyt under taket og veldig uformelt, og alle kan bidra med spørsmål eller synspunkter slik de selv følger for det underveis.

Høydepunktet for årets brukerkonferanse var nok selve feiringen av 15-årsjubileet. Dette ble markert med en egen kake, som ble høytidelige “åpnet” av styrets leder Kenneth Beck. Du kan se en video av dette her og her.

Utover de mer produktorienterte sesjonene, ble det også avholdt noe keynotes som favnet noe bredere, i tillegg til den vanlige “Geek Speak” sesjonen. Doug Brown fikk to muligheter til å snakke om den han selv følte for i “unplugged”-varienter av en keynote. I tilegg ble det holdt en felles keynote med 5 “oldtimers” som snakket en del om Mark Templetons tid i Citrix, og hva vi kan vente oss i fremtiden derfra.

20160608_100720Apropos fremtiden; Bjørn Riiber fra Citrix hold en sesjon som dreide seg om forholdet mellom Microsoft og Citrix i de neste årene. Her kom det frem at disse to selskapene har inngått betydelige avtaler om samarbeid på alle områder, og vi kan her forvente å se at produktene vil smelte sammen både i device management, skytjenester,  applikasjonsleveranse og de fleste andre steder der både Citrix og Microsoft har interesser. Stay tuned for more. 🙂 (XenApp-apps via SCCM!!! 🙂 )

Ellers så er det tydelig at det meste dreier seg om Cloud i alle sammenhenger, og “access anywhere, anytime”. Det er tydelig at dette nå begynner å modnes som et konsept, og at vi nå kanskje er på vei over i en slags “versjon 2.0” av hva brukere kan forvente seg når de skal ha tilgang til sine data for å kunne jobbe med.

Alt i alt, så vil jeg si at dette var en veldig fin tur, og som vanlig et godt arrangement. Styret hadde funnet frem til et veldig fint sted for å holde jubileet, Strømstad Spa er et veldig trivelig hotell med gode fasiliteter. Det frister absolutt å komme tilbake hit senere en gang!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s